Бившият шеф на Renault - Nissan платил със служебни пари парти за 260 000 долара

15:30, 21 фев 19 / Свят 25 1068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият президент и изпълнителен директор на френско-японската автомобилна група Renault - Nissan Карлос Гон и съпругата му поканили приятели на парти в разгара на Карнавала в Рио де Жанейро миналата година, за което компанията платила 260 000 долара, сочат документи.

Новината е поредно доказателство за разгулния и скъп начин на живот на Гон, който бе арестуван за злоупотреби в Токио през ноември. Според документите, които потвърждават информация на френското сп. „Експрес“, той е поканил осем двойки да гледат прочутия карнавал миналия февруари от луксозен хотел на плажа Копакабана. Сметката по-късно била изпратена от бразилския филиал на Нисан на компанията майка в Холандия.

Адвокатът на Гон обаче защити действията на клиента си като рутинна корпоративна функция за изпълнителен директор на голяма мултинационална компания.

Гон (64 г.) е изправен пред три отделни обвинения: две за недекларирани доходи за десетки милиони долари в продължение на осем години, а третото - за опит да прехвърли загубите от лични инвестиции върху компанията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама