Най-големият завод на "Нутела" спря

13:40, 21 фев 19 / Свят 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската компания "Фереро" (Ferrero) временно спира работата на най-големия си завод за производство на течния шоколад "Нутела" (Nutella) заради понижаване на качеството му. Това се посочва в съобщение на френския филиал на компанията.

Решението за временно спиране на завода във Вилерс-Екал, Нормандия, е взето като предпазна мярка, се отбелязва в съобщението. 

Компанията уверява, че към момента ситуацията не е засегнала нито един вид от продуктите й в продажба, а в доставките за клиентите няма да има прекъсвания.

Понижаването на качеството е било установено във вторник вечер (19 февруари) при контрол на един от компонентите в състава на "Нутела" и десертчетата "Киндер Буено" (Kinder Bueno). Компанията провежда разследване, резултатите от което ще бъдат публикувани в края на текущата седмица.

Заводът във Вилерс-Екал произвежда 600 000 кофички "Нутела" дневно, което е една четвърт от дневното производство на течния шоколад в целия свят. За последните 10 години "Фереро" е удвоила оборотния си капитал, който в момента е 10 млрд. евро. В 22-те предприятия на компанията в различни страни работят 30 000 души, пише БТА. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама