Цветан Цанински: БСП избягаха от парламента по руска заповед - да не гласуват влизането на Македония в НАТО

11:16, 21 фев 19 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветан Цанински е председател на Съюза на репресираните в Шумен, преживял е кървавия режим на БКП. Днес е на преклонна възраст, но продължава да бъде политически активен и да вярва, че демокрацията и свободната воля нямат алтернатива. Разговаряме с него за бунта на Нинова срещу парламента, за руските политики рещу България и Балканите, защо  БСП не успя да стане истинска социалдемократичсека формация, за неслучилата се лустрация и декомунизация...

Интервю на Васко Василев, Faktor.bg

- Г-н Цанински, оправдавате ли решението на БСП да напусне парламента, преференцията вече не стои като проблем, но социалистите отказват да се върнат в пленарната зала. Дали нямат някакъв скрит задкулисен мотив?

- С този отчаян ход – да напуснат парламента, БСП за пореден път доказаха, че са една антидемократична партия. Във всяка нормална и цивилизована страна именно парламентът е мястото, където се защитават политики, тези, отстояват се интересите на избиратели. Всичко друго е партизанщина. Но БСП, които са достоен наследник на БКП, не са научили реално нищо ново, предпочитат нелегалната борба, вместо законно посочения от конституцията парламентарен ред. Поведението им е провокация към парламентаризма, но и своеобразна форма на рекет. Действат непочтено и некоректно, но това е техният стил. Първоначално мислех, че наистина заради промяната в изборното законодателство са предприели тези партизански действия, но след вчерашното заседание в Народното събрание вече съм категоричен, че решението им за бойкот на парламента е поръчано от Кремъл. Те отказаха демонстративно да ратифицират договора за присъединяването на Северна Македония към НАТО.  Така сами се осветиха, че преференциите бяха претекст и алиби, за да не бъдат в сряда в пленарна зала. Изпълняват поръчката на Москва да продължават да дестабилизират Балканите и да ги превръщат в огнище на напрежение. Всички българи трябва да разберат тази истина. Всъщност, цяло чудо щеше да бъде, ако бяха подкрепили членството на съседите в НАТО. Реално БСП продължава мръсната коминтерновска политика на БКП по отношение на Македония. Те носят най-голямата вина за отделянето й от България и предаването и в лапите на титова Югославия. А днес искат македонците да останат навеки в сръбско-руската орбита. 

- Вече сме в предизборна ситуация, БСП внушават, че са готови за властта, кълнат се, че ще спечелят европейските избори и ще предизвикат пресрочен вот за Народно събрание, вие като син на убит от комунистите без съд и присъда вярвате ли им?

- Как да вярвам на измамници, които не положиха дори елементарни усилия да  изглеждат поне като социалдемократи. Партията, която ръководи Корнелия Нинова си е просто един опасен необолшевишки мутант, който продължава да злоупотребява със страховете и мечтите на хората. Комунизмът е утопия, защото противоречи на основния закон на Всевишния - че всяка личност е неповторима и уникална.  Пръстите на ръката равнили са? Но могат да станат по два начина – чрез демагогия, като ги свием до под палеца или чрез насилие, като ги отрежем и изравним по палеца. Следователно една утопична идея може да стане реалност само по пътя на демагогията и насилието. Комунизъм и социализъм, за какъвто проповядват от БСП никога не е имало и няма да има. Страшното е, че днес в БСП са внуците и децата на комунистическата номенклатура, а те се оказват по-задръстени, но и по-нахъсани за власт на всяка цена. За това са и по-опасни, а обществото трябва да е бдително, защото вълкът не е сменил нрава си. Станал е даже по-хищен.

Цялото интервю вижте тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама