Ограбиха детска градина в Монтанско

12:30, 20 фев 19 / Крими 25 930 Шрифт:
Topnovini

Нагъл обир от детска градина в Монтанско. Крадците се промъкнали, когато градината не работела и откраднали отвътре, дори и химикалките на учителите. Какво още са взели и има ли задържани?

Крадците влизат от незатворен прозорец на първия етаж на детската градина в Бойчиновското село Портитовци в стая, която не се използва и е заключена.

"Те някакво приспособление явно са имали и си отварят. Вратата беше заключена и сега вече оттук си заключват и продължават", каза Виолета Къчева - директор на ДГ "Щурче" - с. Портитовци пред Нова телевизия.

И без да разбиват други врати на стаи, се насочили към групата на децата. С компютъра взели и клавиатурата и мишката.

Крадците са оставили монитора и принтера, които без компютъра са безполезни за работата на детската градина.

"Има лични данни, има данни за всички лица, за персонала, админ системата, всичко е вътре, базата данни от 2000 година, всичко", заяви Къчева.

Взели още светещи колонки, стационарен телефон и електрическа печка. Според директора на детската градина, крадците са търсили парите от таксите.

"Но парите са в мен. Аз много предвидливо си нося парите от таксите и в края на седмицата ги внасям", добави директорът на детската градина.

Кметът на Община Бойчиновци ще достави компютър на градината, но директорката приканва крадците да върнат досегашния.

"Аз много се надявам да донесат обратно техниката, няма да им върши на тях работа. Нека да задържат и клавиатурата и мишката и перфоратора и всичко друго да си задържат", каза Къчева.

От полицията търсят извършителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама