МВР получи девет нови автомобила, обособени като технически работилници

11:30, 20 фев 19 / Политика 25 900 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Девет нови мобилни технически работилници осигури МВР за поддръжка на системата за комуникация TETRA, съобщиха от вътрешното министерство. Автомобилите са закупени в изпълнение на проект "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници", финансиран от ЕС.

Деветте нови автомобила са обособени като мобилни технически работилници с повишена проходимост. Те са снабдени с всички необходими инструменти и оборудване за поддръжката мрежовите елементи от TETRA системата, която е основна за комуникация на служителите на МВР в районите на външните за ЕС граници.

Своевременната поддръжка, която осигурява надеждност и непрекъснатост на работата на системата, изисква бърз достъп през труднопроходими трасета до труднодостъпни райони с възможност за пренасяне на обемисти товари и модули.

Мобилните работилници ще бъдат използвани в дейността на дирекция "Комуникационни и информационни системи", която осигурява функционирането на комуникационните и информационните системи на МВР и други държавни органи, като изгражда, поддържа и развива комуникационни системи за управлението на МВР.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама