НС ще гласува Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО

08:10, 20 фев 19 / Политика 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народното събрание ще гласува Протокола за присъединяването на на Северна Македония към НАТО. Това ще се случи в присъствието на председателя на македонския парламент Талат Джафери.

Членството на Македония в Северноатлантическия пакт стана възможно благодарение на разрешаването на спора за името на страната и окончателното ратифициране на Преспанския договор от страна на Гърция. Северна Македония става 30-я член на пакта.

Очаква се депутатите да разгледат отново върнатите от президента промени в Закона за защита на личните данни. След това ще обсъдят два годишни доклада за младежта - за 2016 г. и 2017 година.

В четвъртък се предвижда депутатите да прекратят мандата на председателя на Комисията за финансов надзор и да приемат правила за избор на нов.

След това парламентът ще обсъди проект на решение за правила за избор на състав на Централната избирателна комисия (ЦИК).

В проектопрограмата са още второто четене на Законопроект за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г., както и промени в Закона за железопътния транспорт.

Очаква се в петък депутатите да ратифицират споразумение между Министерството на образованието и науката и Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН).

След това ще започне традиционният парламентарен контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама