Обявиха малко заведение в РЮА за най-добрия рeсторант в света

20:00, 19 фев 19 / Свят 25 231 Topnovini
1

Малкото заведение "Волфгат" в изолиран район в РЮА бе обявено за ресторант на годината на церемонията за Световните ресторантски награди, които целят да популяризират разнообразието на международната кулинарна сцена, предаде Франс прес. 

Майстор-готвачът във "Волфгат" Кобус Ван дер Мерве, който е станал готвач едва на 30-годишна възраст, стига до крайности в използването на местни продукти. Той сам меси и изпича хляба и произвежда маслото, използвани във "Волфгат". Персоналът в заведението, съставен предимно от жени, не е преминал специално обучение.

"Волфгат" отвори врати преди две години в провинциална къща, построена преди 130 години в пещера на западния южноафрикански бряг, на 150 км от Кейптаун.

"Не смятам, че заслужавам наградата - сътрудниците ми всеки ден берат треви, растения, спанак - каза 38-годишният Ван дер Мерве. - Тя е за тях. Бързам да изпия заедно с тях чаша пенливо южноафриканско вино по повод спечелването на отличието."

"Волфгат" се намира на плаж и предлага ястия с местни миди, но също с растения и ароматни треви, които растат в дюните. Кобус Ван дер Мерве, който е бивш журналист, поясни, че се стреми продуктите да се предлагат сурови или да се подлагат на възможно най-малка обработка.

Журито направи своя избор измежду ресторанти в 36 страни. Церемонията в Париж напомняше тези за филмови награди - имаше червен килим и пликове с имената на победителите в отделните категории, а водещ бе Антоан дьо Кон, който е бил водещ на няколко церемонии за наградите "Сезар".

Отличеният с две звезди на справочника "Мишлен" ресторант "Кларанс" в хотел близо до Шанз-Елизе във френската столица победи в категорията оригинален подход, а страницата на майстор-готвача Ален Пасар в Инстаграм бе обявена за най-добрата на годината. Пасар е майстор-готвач в ресторанта "Арпеж" в Париж. Ресторантът "Инуа", който германецът Томас Фребел отвори в Япония, пък победи в категорията новост на годината.

 

 

 

 

 

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани