Светльо Витков: Няколко въпроса към Демократична България

19:27, 18 фев 19 / Политика 25 1457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светльо Витков, председателят на партия "Глас Народен" (явила се на последните избори като част от "Реформаторски блок 2") публикува във фейсбук своеобразен отговор на призива на Светослав Малинов от ДСБ/Демократична България за обединение с "по-малки партии вдясно". Събощението публикуваме без редакторска намеса:

 

Уважаеми Дами и Господа,

Уважаеми Петли от Глас Народен,

Днес, от участието на г-н Светослав Малинов в сутрешния блок на БТВ, научихммм..., че “Демократична България” е решила да, цитирам, "че трябва да има широк демократичен фронт за Евроизборите, с участието и на СДС, ДБГ и други "малки" десни партии.".

Като част от „други” или „по-голяма” партия, донякъде парче от това така наситено в Ля-сно политическо пространство, искам да задам няколко въпроса на г-н Малинов, а и на ръководството на ДБ:

1. Това обръщение лично от г-н Малинов ли е или той представя позиция на “Демократична България”, чийто кандидат за евродепутат е той? Задавам този въпрос, защото, ако позицията е на ДБ, не е ли редно председателите на трите партии да го заявят в обща политическа декларация? В противен случай, това изявление звучи като зов за помощ от човек, чието евентуално място в Европарламента започва да му изглежда като мираж.
2. Не е ли твърде късно за подобно обединение и каква в действителност е неговата цел при положение, че се прави в последния момент, 100 дни преди Евроизборите? Както се казва: Сливи или имахте в устата или какво? 
3. На какво се дължи този обрат и катарзис в ДБ от самодостатъчност до стремеж към обединение? Дали заради слабите резултатите от онлайн гласуването на „Първата българска интернет партия”, която копира Евроизборите на Глас Народен от 2014 година, или от страх от нисък резултат на предстоящи избори?
4. Колко дълбоко и искрено е това желание за обединение в дясно и каква е перспективата в бъдеще? Ще продължи ли и през местните избори или след евровота… кой откъде е?
5. На какъв принцип и с какъв регламент ще се осъществи това обединение? Равни квоти на право на глас при вземане на решение? Равнопоставено участие в листите? Равнопоставено финансиране на кампанията? Или останалите, които предстои да се обединяват ще трябва образно казано, да ви целунат ръка, пък вие ще решите какво да правите с тях? 
6. Не на последно място, при сбор от партии, част от които са в ЕНП, други са в Зеления интернационал, а трети – напълно либерални (Да България, остатъците от ДЕОС), в кое точно европейско семейство ще влезе евентуалния евродепутат, избран с вашата листа – в ЕНП, в ПЕС, в АЛДЕ (за да е съпартиец с желаещите да премахнат преференциите - ДПС) или при Зелените? Вие дори не сте отговорили на този важен за всички ваши избиратели въпрос, за да конкретизирате смисъла на участието си или то стига до вкарването на един евробюрократ, пардон – депутат.

Уважаеми,

Много щях да искам да ви подкрепя, само ако може да обясните едно – как така плюхте в продължение на няколко години, наричахте другите - црикаджии, отровни гъби, боклуци, патерици и така нататък, а днес изведнъж се сетихте, че трябва да се върви към обединение със същите тези гнусни елементи, голяма част от които е и Глас Народен? Къде в идеята ви за обединение се намират избирателите?

За това не вярвам на Вашите призиви и пориви и като председател на Глас Народен заявявам своята категорична позиция, че нямаме място в подобно спонтанно, безпринципно и унизително обединение.
Обединение в дясно ще има само тогава, когато всички престанем да се реем в политическото пространство.

Ръководството на партията също ще изкаже своята позиция по въпроса, а дотогава… оставам с пожелание за общи усилия и сигурен успех, но за всички участници в дясно, в ляво , в център и извън център!

Светльо Витков

Председател на ПП Глас Народен

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама