Нинова: Няма да се върнем в НС, докато не изпълнят условията ни

16:20, 18 фев 19 / Политика 25 889 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не се връщаме в парламента, тъй като условията ни не са изпълнени”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънредна пресконференция. Тя коментира решението на ГЕРБ да върне за преразглеждане приетите преди дни промени в Изборния кодекс. Управляващите заявиха, че ще стартира процедура за избор на нов състав на ЦИК и ще се върне старото положение в Изборния кодекс в частта му за преференциалния вот.

„Страх ги е от машините, защото разчитат на фалшифициране на протоколи на комисиите. На второ място трябва да се отмени решението на комисиите и трето - да се промени решението, че не може да обжалваме. Това е частична победа за БСП”, каза Нинова. И допълни, че левицата е поискала среща с всички европейски посланици, за да ги запознае със случващото се с изборното ни законодателство.

„Изчакваме Радев, за да видим дали ще наложи вето на някои от решенията. С всички сме готови да разговаряме, няма значение политическата принадлежност, защото тук става въпрос за кауза, която е над всяка партия - човек да може свободно да си изразява волята, хората да не ги е страх да имат свободно мислене”, заяви лидерът на социалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама