5000 лева е наградата на ЦИК в конкурс за ново лого

14:50, 18 фев 19 25 797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До началото на март Централната избирателна комисия (ЦИК) ще се сдобие с ново лого.

Още в края на миналата година от изборната комисия се свързаха със Съюза на българските художници и с Националната художествена академия за съдействие. Те на свой ред им предоставиха трима експерти, които да им помогнат с изработката на документацията и критериите за конкурса. В резултат комисията покани петима художници, като всеки от тях трябва да изготви проект с две лога – на български и английски, да подготви визуализация, в това число и презентационни материали. Така те нагледно трябва да покажат как ще изглежда логото и върху визитки, химикалки, бланки и други.

Всеки от тях трябва да изпрати идеите си до ЦИК до средата на месеца. Специална комисия ще влезе в ролята на жури и ще одобри най-добрия проект, като по план това трябва да стане след около седмица. В самата комисия ще влязат общо 7 души – четирима външни експерти, които естествено ще получат възнаграждение, и трима от самата ЦИК. След това обаче окончателното одобрение ще дойде от ЦИК. До края на месеца или началото на март пък трябва да бъде готова визуализацията, а ЦИК да се сдобие с нов образ на логото си, информира "Монитор".

Победителят пък ще получи награда от 5000 лева, като едно от задълженията му е да прехвърли на ЦИК авторските права за проекта си. Петимата специалисти, които са поканени от ЦИК да изработят лого на комисията, са Милена Вълнарова, доц.д-р Димитър Димитров, Филип Попов, Велина Мавродинова, Константин Кокаланов, все изявени в дизайна и графиката. Вълнарова е илюстратор на книги и дизайнер, с награди от Южна Корея и Япония. Димитров пък е преподавател в НБУ, но наред с това работи в областта на рекламата. Художникът и дизайнер Филип Попов пък е с награди от България и чужбина. Мавродинов пък е известен в областта на графиката, а Кокаланов е художник от НХА.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама