Въвеждат нови правила за прием в детските ясли в Търговище

11:30, 18 фев 19 25 1613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови правила за прием в детските ясли и яслените групи в детските градини в община Търговище са утвърдени със заповед на кмета Дарин Димитров, предаде БТА. С тях се въвеждат срокове за кандидатстване, както и нови критерии при класиране на децата, информират от общинската управа. Правилата са разработени, за да внесат повече прозрачност и обективност при приема.

Родители, които планират детето им да тръгне на ясла през септември, подават заявления за прием до 31 март. Класирането ще е в периода от 1 до 10 април. Може да се кандидатства и през останалата част от годината, но децата ще се приемат при наличие на свободни места в групите. 

Няма определени прилежащи райони към яслите. Документи могат да бъдат подадени за едно или повече заведения. 

С предимство при класирането ще бъдат деца и заявители с настоящ или постоянен адрес на територията на град Търговище от повече от година. Преференции се ползват също от деца с починали родители, деца с трайни увреждания над 50 процента, деца на работещи родители, трето и следващо дете на многодетни родители, близнаци и други. 

По-ранната дата на подаване на заявлението е без значение при класирането.

Кандидатстването става на място в съответните заведения. С цел сверяване на посочените в документите данни, се представят и оригинали на: удостоверение за раждане на детето; документ за самоличност на заявителя; документ за настойничество или за лице, полагащо грижи за детето; документи, доказващи основанията за предимство по допълнителни критерии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама