Собственикът на изгорелия месарски цех: Месото се разваля, ще възникне проблем

08:45, 18 фев 19 25 1432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмица след големия пожар в завода за преработка за месни продукти в пловдивското село Войводиново все още не са ясни причините за инцидента. В него работеха над 200 души.

Собственикът на месокомбината Петко Петков заяви пред bTV, че все още нямат достъп до изгорялото предприятие.

„Притесняваме се, че много скоро може да настъпи сериозен проблем заради развалящото се месо, което стои вътре, ако не ни допуснат още днес. И застрахователят, и БАБХ са готови за съдействие. Моля разследващите органи да направят нещо, защото ще стане страшно за населението”, посочи той.

Петков изтъкна, че има доверие на разследващите, но трябва да се вземат спешни мерки, тъй като времето е топло. По думите му вътре има около 1000 тона стока.

Част от 220-те служители остават на работа, каза собственикът. „Това са тези, които могат да продължат търговската дейност. Колеги ни предложиха съдействие и ние работим в техните помещения”, отбеляза той.

По думите му към този момент става дума за 30 души. „Ако ни дадат достъп да разчистим и ако застрахователят си свърши работата, веднага имаме работа за още 40-50 души. Това е реален план”, категоричен беше Петков.

За друга част от хората работим с държавните структури, като бюрото по труда. Ще направим курсове за преквалификация. Ако вдигнем бързо предприятието, надявам се голяма част от работниците да се върнат обратно, увери той.

Всички работници си получиха заплатите миналия ден, всички ще си ползват и ще се платят техните отпуски, каза още Петков.

Собственикът на изгорялото предприятие отхвърля версията за умишлен пожар. „Ние се ползваме с доверие и добро отношение, аз нямам конфликти с никого. Дори с такива фирми, с които сме в известен смисъл конкуренти на пазара, си помагаме взаимно. Почти всички ми се обадиха и предложиха съдействие – кой с машини, кой да приеме хора”, изтъкна Петко Петков.  

Какви са щетите от пожара, ще каже застрахователят и нашите юристи, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама