Рекордьор от Дупница влиза за 15-и път в затвора

16:40, 16 фев 19 25 1140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рецидивист от Дупница влиза за 15-и път в затвора за кражби с двугодишна присъда. Съдия Светла Пейчева от Районен съд изпрати зад решетките 45-г. Славчо Иванов заради кражба на портфейл с 800 лв. на магазинерка в книжарница на ул. “Николаевска” в Дупница, съобщава struma.bg. 

Случаят е от 17 март 2018 г. Иванов влязъл като клиент вътре и в продължение на 30 минути разглеждал наредените на рафтове книги, тетрадки, химикали и др. ученически пособия. В книжарницата по това време била и дъщеричката на продавачката. В един момент детето поискало да си купи пица от съседната пицария.

Продавачката излязла до вратата на книжарницата да наблюдава детето си и в този момент рецидивистът грабнал портфейла, който тя оставила в чекмеджето на бюрото пред нея. За да заблуди продавачката, Сл. Иванов поискал да купи тетрадка и химикал с дебитна карта, но в книжарницата нямало пост терминал. Продавачката го упътила къде може наблизо да изтегли пари и да си плати. Крадецът вместо да хване в указаната посока, тръгнал в обратната.

Продавачката разбрала за липсата на портфейла 10 мин. по-късно. Тя веднага позвънила на тел. 112. На място пристигнал екип от Икономическа полиция. Пред тях тя дала описание на “клиента”, тъй като й направило впечатление, че не е от редовните и го запомнила.

На видеокамери на съседен магазин бил зесечен крадецът, но облечен в други дрехи. Тъй като Иванов е част от кримиконтингента в Дупница, бързо бил разпознат от полицаите на видеото и задържан.

Решението на съдия Светла Пейчева от Районен съд – Дупница може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама