Бареков прекратява преговорите с всички, явява се самостоятелно на евровота

15:41, 16 фев 19 / Политика 25 1429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Николай Бареков прекратява преговорите с всички патриотични формации, “Презареди България - ББЦ” ще се яви самостоятелно на предстоящия през месец май евровот. Това стана ясно в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота на живо по телевизия Евроком.

Като аргумент за това свое решение той посочи умишления заговор на всички политически партии срещу българския народ. Бареков недвусмислено заяви, че на тези европейски избори той няма място за коалиция с подобни формации и "Презареди България" отива сама на европейските избори.

Като "заговор срещу българския народ" евродепутатът определи решението на НС за реформи в Изборния кодекс, само няколко месеца преди вота. Бареков нарече този акт "срамна сделка на патрЕотите с ДПС и ГЕРБ".

Според евродепутата това е посегателство върху правото на избор на хората, и като цяло върху основни демократични принципи. Случващото се той ставни с аферата "Костинброд", но три месеца преди изборите с главни участници ГЕРБ, ДПС и НФСБ и с любезното съдействие на "Атака", ВМРО и лицето Веселин Марешки.

Според Бареков Цветан Цветанов си е признал, че ГЕРБ вече е подвластен на ДПС в името на запазването на властта и именно заради това е гласувано за отпадане на преференцията.

В качеството си на евродепутат и лидер на политическа формация, която има квота в ЦИК, Бареков обяви, че ще сезира президента Румен Радев за среднощните “пладнешки” промени в Изборния кодекс като противоречащи на Конституцията. Той заяви, че също така ще уведоми и всички европейски институции.

Бареков подчерта, че въпреки извършеното предателство спрямо българските граждани, като българин и патриот няма да възпрепятства кандидатурата ПП "Атака" в Алианс на Европейските консерватори и реформисти, а напротив ще продължи да я подкрепя.

"Не съм алчен и егоист, за да искам само моята българска партия да бъде представена в голямото семейство на консерваторите, в лично естество аз съм достатъчно добре приет, признат на най-високо ниво”, уточни той.

Тази седмица евродепутатът заминава за форум на консерваторите в Рим, заедно с делегация на “Презареди България”. Бареков обяви, че покана за участие е отправил и към ръководството на ПП "Атака", за да бъдат приети като пълноправен член на Алианса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама