Меркел: Германия подкрепя санкциите срещу Русия

13:50, 16 фев 19 / Свят 25 990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германия подкрепя санкциите срещу Русия, чиито решение трябва да бъдат координирани. Това заяви в събота германският канцлер Ангела Меркел по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен, цитирана от ТАСС.

"Ние подкрепяме санкциите срещу Русия, но те трябва да бъдат координирани с Украйна", каза тя.

Западът също така трябва да поддържа диалог с Русия, трябва да се спазва Основополагащият акт на Русия-НАТО, заяви германският канцлер. "Ние все още сме ангажирани с Основополагащия закон на Русия-НАТО", заяви ръководителят на кабинета. - Нишката на преговорите не трябва да се къса“ - добави тя.

"От геостратегическа гледна точка Европа не може да бъде заинтересува или да извлече полза от прекъсване на отношенията с Русия", каза Меркел.

Икономическите санкции срещу Русия бяха приети на 31 юли 2014-а година, когато ракета, която е била на въоръжение на украинска територия свали малайзийския Boeing-777 в Донбас.
Оттогава те се подновяват на всеки шест месеца в непроменен вид. През март 2015-а година среща на върха на ЕС реши, че санкциите могат да бъдат премахнати едва след изпълнението на споразуменията в Минск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама