Поредна акция с фалшиви писма от НАП води до вируси

11:50, 14 фев 19 25 997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фалшиви писма, съдържащи текст за гражданите, подаващи данъчни декларации, засече ТОПНОВИНИ.  Текстът е аналогичен на предишни фишинг-мейли, които бяха засечени през май и септември 2017-а и гласи:


Уважаеми госпожи и господа, 


Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000. 


Внимание! 

Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл. 


Национална агенция за приходите. 


Проверка в полето за автор на писмото показва, че въпреки обозначаването от Национална агенция по приходите, адресът е [email protected] - съществено различващ се от домейна на НАП.


В подобни случаи експертите съветват в никакъв случай да не се отваря архивирания прикачен файл, тъй като вероятно съдържа вирус. Чрез него се копират всички данни и пароли от компютъра на получателя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама