Ученици от Троян се учат да карат ски безплатно

17:40, 13 фев 19 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пръв път община Троян се включва в проекта „Научи се да караш ски”, организиран от Българската федерация по ски, министерствата на младежта и спорта и на образованието и науката за десета поредна година. 50 деца от четири троянски училища - НУ „Христо Ботев”, СУ „Св. Климент Охридски”, СУ „Васил Левски”, и от училището в с. Борима ще имат до 28 февруари на Беклемето.

Участието в проекта обезпечава транспорт от двора на учебното заведение до ски зоната и обратно за всички дни на обучението; ски екипировка, която включва ски, обувки и щеки; обучение от квалифициран ски инструктор по 4 часа на ден; лифт карта за ски съоръженията; обяд по време на почивката; планинска застраховка и диплом за придобити умения.

Предвижда се в последния ден от обучението да се проведе състезание, което определя 10-те най-добри скиори от всяко училище. След приключване на проекта ще бъде проведено финално състезание, в което ще участват класиралите се на първите 10 места от всяко училище и най-добрите от финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен лагер в някой от големите ски курорти в страната.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама