Столични кардиолози ще преглеждат безплатно в социалната кухня на омбудсмана

08:40, 14 фев 19 25 928 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Деня на любовта кардиолози от столични болници ще преглеждат безплатно в социалната кухня на омбудсмана Мая Манолова.

Лекари от няколко столични болници ще извършат безплатно профилактични преглед на социално слаби хора от от 11.00 часа в шатрата, разположена в двора на софийския храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Събитието е подкрепено от водещи кардиолози, общопрактикуващи доктори и специализанти от „Аджибадем Сити Клиник“, УМБАЛ „Св. Анна“, Университетска болница „Александровска“, Българския лекарски съюз и Българския червен кръст.
„Любовта, която носим в сърцата си, има различни измерения. Но грижата, вниманието, човешкото отношение към ближния и особено към най-уязвимите хора, са най-висшата й проява. Неслучайно избираме този ден за инициативата и неслучайно каним лекари, предимно кардиолози, защото в основата е сърцето, което за да дава любов, трябва да е здраво“, е посланието на омбудсмана.

Днес е 40-ият работен ден на социалната кухня. Проектът стартира на 17 декември миналата година с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и с подкрепата на Българския червен кръст и Министерството на земеделието, храните и горите. Храната се приготвя абсолютно безвъзмездно от сертифицирана кетърингова фирма, с продукти, дарени от големите търговски вериги, от Асоциацията на месопреработвателите в България, фирми и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама