Банско е домакин на традиционната кинопанорама с филми за ски и сноуборд

10:00, 16 фев 19 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банско отново показва екстремно ски и сноуборд кино. Традиционната кинопанорама "Snow cinema - филми за ски и сноуборд" ще се състои от 21 до 23 февруари от 19.00 часа в киносалона на Посетителския информационен център в града, съобщиха от общинския пресцентър.

Ще бъдат представени едни от най-добрите филми за ски и сноуборд - олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт, прекосяване на Антарктика със ски.

Програмата включва 10 филма от Канада, Исландия, Австрия, Япония, Италия, Швейцария и Германия. Продукциите са снимани в отдалечени места за ски и сноуборд от Южния полюс до Канада, показват спускане със ски в Хималаите, Исландия, Антарктида, Алпите и Япония. Акцент в програмата е филмът "Руси - Коломбин - дуел за върха". Това е историята на двама млади спортисти, които делят всичко и се надпреварват в стил ски алпийски дисциплини по време на най-голямото ски събитие в света - олимпийските зимни игри в Сапоро през 1972 г.

Внимание приковава и австрийският филм "Ничия земя - експедиция Антарктика" на световния фрийрайдър Матиас Майер, който спечели Награда на публиката на Банскофилмфест 2018 г., посочват от общината. Програмата включва както чисто екстремни филми, представящи предизвикателствата пред волята и духа, така и теми за планинарската култура и значимостта на зимните спортове като начин на живот.

Традиционната кинопанорама е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона. Организатори са Община Банско и Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама