Хуан Гуайдо обеща до седмица хуманитарна помощ да влезе във Венецуела

09:00, 13 фев 19 / Свят 25 956 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Венецуелският опозиционер Хуан Гуайдо, признат от около 40 държави за временен президент на Венецуела, съобщи, че американската хуманитарна помощ ще влезе в страната на 23 февруаривъпреки съпротивата на държавния глава Николас Мадуро, съобщи АФП, цитирана от БТА.
 
На митинг в Каракас Гуайдо заяви, въоръжените сили, които остават верни на Мадуро, трябва да допуснат помощите от храни и лекарства, които започват да се трупат на границата.

Гуайдо призова около 250-те хиляди доброволци, записали се да участват в извозването и раздаването на помощта, да са в готовност, тъй като ще трябва да се формират колони.
 
"Хуманитарната помощ ще влезе във Венецуела, това е сигурно! Защото узурпаторът няма да има друг избор освен да напусне Венецуела. Не за първи път Венецуела ще трябва да се освобождава от тиранин, да се надяваме обаче, че този ще е последният", заяви Гуайдо, председател на единствената институция под контрола на опозицията - парламента.

След Колумбия, която стана първата точка за струпване на американска помощ за венецуелците, Бразилия също се съгласи да създаде център за складиране на помощи в граничещия с Венецуела северен щат Рорайма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама