Кметовете на Бургас и Пазарджик с реакция на действията на БСП-кметовете

19:09, 12 фев 19 / Политика 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Бургас Димитър Николов се противопостави на оттеглянето на кметове, излъчени от БСП, от общото събрание на Националното сдружение на общините. „Смятам, че това решение не е взето в залата, където заседаваме, а някъде другаде. НСОРБ е платформа на приятелство и професионализъм – място, където ние да споделяме нашите проблеми и да черпим положителен опит. И да решаваме предизвикателствата, които се увеличават с всеки изминал ден. Затова няма да споря по политически въпроси. Но смятам, че решението за напускане на членовете на УС на НСОРБ от БСП не е взето в тази зала, а от някоя друга. Съветвам колегите от другите партии да не се подвеждат“, коментира Николов. 

Той се обърна с емоционален призив към Донка Михайлова, кмет на Троян и заместник-председател на Сдружението, както и към нейните колеги от БСП. 

Останете при общинските въпроси, които са важни за хората. Оставете  политическите пристрастия. Аз никога не искам да се карам с моята приятелка Дончето Михайлова. Предпочитам да танцувам с нея блусове на нашите вечери и да си говорим за общинските въпроси, които ни обединяват. Призовавам колегите да загърбят политическите пристрастия и да работим за решаване на общинските проблеми“, каза Димитър Николов.

Бойкотирането на работата на Националното сдружение на общините не е в полза на местната власт. Това заяви кметът на Община Пазарджик Тодор Попов по време на заседанието на Общото събрание на най-голямата неправителствена организация. Повод стана оттеглянето на кметове от БСП от Управителния съвет на Сдружението.

Бойкотирането на дейността на Общото събрание не е начин за решаване на проблемите“, обърна се към залата Тодор Попов, кмет на Пазарджик. 

Общинските интереси не са партийни, те не могат да се решават с конфронтация. Опити за бойкот на събранието са правени и преди и те никога не са завършвали в полза на общините“, припомни Тодор Попов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама