Поли Генова става посланик на инициатива за оказване на първа помощ

16:40, 12 фев 19 25 984 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поли Генова е посланик на новата инициатива на iHELP Bulgaria – “Пазители на сърца – мисия училища”. Кампанията цели да осигури безвъзмездно обучение на 5 000 ученици от столични учебни заведения за оказване на долекарска помощ.

В рамките на 12 месеца по време на “Час на класа“ ученици на възраст от 14 до 19 години ще се запознаят как на практиката да оказват първа помощ на дете, новородено и възрастен и какви са възможностите на приложението за алармиране iHELP.

„Дълбокото ми убеждение е, че колкото по-висока е степента за взаимопомощ в едно общество, то толкова по-силно е и самото общество. С тази инициатива искаме да възпитаме у подрастващото поколение именно тази философия и същевременно да направим поредната стъпка към развитието на най-голямата мрежа за взаимопомощ“, сподели Христо Христов – директор на iHELP Bulgaria.

Първото училище, което ще посети екипът на Христов e IX френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“. В обученията ще се включат над 10 лекари, които ще предадат умения за начините, по които може да се помогне на човек без дихателна дейност и пулс.

“Смятам, че е важно всеки човек, от ранна възраст, да бъде информиран как може да реагира правилно в ситуация, в която се налага спешна помощ. Самата аз бих искала да имам нужните познания, за да мога да помогна на човек в беда. Затова заставам зад инициативата Пазители на сърца – мисия училища”, каза Поли Генова.

Певицата сподели още, че предстои да покаже в социалните мрежи колко лесно може да се борави с приложението iHELP, и как с малки стъпки може да се спаси живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама