ГЕРБ очакват кибератаки и хибридна война на евровота

10:15, 12 фев 19 / Политика 25 1196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три месеца преди изборите за Европейски парламент управляващите изразиха съмнения, че може да се направи опит за чужда намеса в процеса на вота, това коментираха Недялко Недялков и проф. Захари Захариев в студиото на Bulgaria On Air.

 Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Томислав Дончев допуснаха, че подобна атака може да дойде от Русия. ГЕРБ очакват кибератаки, а Дончев напомни и за срива в сайта на Централната избирателна комисия през 2015 година.

Журналистът Недялко Недялков и проф. Захари Захариев, който е член на НС на БСП, бяха единодушни в студиото на "България сутрин", че от управляващата партия са започнали да говорят така, за да могат при евентуални по-слаби от очакваното резултати на изборите, да се оправдаят именно с външна намеса.

"Дали ще има кибератаки, дали ще има кибервойна специално на територията на България около евроизборите, това са такива хипотези, които можем да си ги смучем от пръстите", каза проф. Захариев.

Пред Bulgaria ON AIR Недялко Недялков пък беше категоричен, че подобно говорене, като това на Цветан Цветанов и Томислав Дончев, е типично за демократите и по-специално за г-жа Клинтън в САЩ, където също загубата на изборите беше оправдана с "призрачна" руска намеса.

"До евроизборите във всяка една държава ще има по един такъв като Скрипал. Господин Гебрев е проекцията на Скрипал в България", каза още Недялков.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама