Премиерите на Косово и Албания са с най-високи заплати в региона

17:30, 11 фев 19 / Свят 25 972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерите на Косово и Албания Рамуш Харадинай и Еди Рама получават най-високи заплати в региона в сравнение с премиерите на другите страни, показва доклад на Световната банка, съобщиха МИА и БТА.

От друга страна премиерът на Сърбия Ана Бърнабич е с най-ниска заплата в региона. Малко по-висока заплата от нея имат премиерите на Черна гора и на Р Македония Душко Маркович и Зоран Заев.

Министър-председателят на Косово Рамуш Харадинай получава най-високата заплата от 2950 евро. Веднага след него според размера на заплатата е неговият албански колега Еди Рама с 1700 евро.

Същевременно Албания и Косово са с най-ниски средни месечни заплати на Балканите, които са пет пъти по-ниски от премиерските, отбелязват албанските медии.

Сръбският премиер Ана Бърнабич има най-ниска заплата в региона или 1000 евро. Черногорският премиер Душко Маркович месечно получава 1130 евро при средна месечна заплата в Черна гора от 751 евро. Трудовото възнаграждение на македонския премиер Зоран Заев възлиза на 1300 евро. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама