Бензиностанции може да затворят заради нова наредба от 31-ви март

13:45, 11 фев 19 25 1394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Новата наредба на НАП за касовите апарати ще струва на бензиностанциите десетки хиляди евро. Държавата си е поставила срок за влизане в сила до 31-ви март. Половината от обектите със сигурност няма да са готови", заяви след проведена дискусия в БСК Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

"Всяка бензиностанция ще бъде принудена да промени софтуера на касовите апарати. Във всеки обект промяната ще се извършва ръчно в срок до 1-ви април. В началото на юни наличните фискални апарати ще трябва да се заменят с нови. Надявам се да получим отсрочка от Министерството на финансите, тъй като тази наредба е спусната от там, а не от НАП. Заявяваме го най-отговорно - няма да се справим. Най-оптимистичният срок е краят на август", прогнозира Бенчев, цитиран от БГНЕС.

От 1-ви април на касовата бележка от бензиностанцията ще пише покупна цена, продажна цена без данъци, размер на ДДС и акцизи.

„Членовете на Българската петролна и газова асоциация не могат да си позволят да работят извън закона и на практика ще се наложи да затворим обекти. За момента не може да се каже дали ще скочат горивата заради новите изисквания. Ясно е обаче, че браншът ще се наложи да инвестира между 800 000 и 1 млн. лева за промените в касовите апарати“, каза още членът на асоциацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама