Осъдиха условно лекарката от ТЕЛК- Търговище, хваната с подкуп

12:35, 11 фев 19 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Наказателното отделение на Окръжния съд в Търговище днес разгледа делото, по което лекарка, член на ТЕЛК към МБАЛ в Търговище, е обвинена за подкуп. Делото е разгледано по реда на бързото производство, при съкратено съдебно следствие, по искане на подсъдимата, съобщиха от правораздавателната институция.

С присъдата съдът я признава за виновна в това, че на 28 януари в Търговище, в качеството си на длъжностно лице, поискала и приела от Х.Х. от с. П., община Омуртаг - дар - парична сума от 200 лв. Д-р Г. Русева трябвало да извърши действия по служба - да определи процент трайно намалена работоспособност на Х.Х, поради което й определя наказание от една година и шест месеца "лишаване от свобода" и глоба в размер на 1000 лв.

Тъй като процесът се провежда по облекчена процедура, наказанието задължително се намалява с 1/3 и окончателното наказание, което следва да изтърпи подсъдимата е една година "лишаване от свобода". Същото е отложено за изпълнение/ условно наказание/ за срок от три години, уточняват от съда.

Подсъдимата е лишена от правото да заема държавна длъжност във връзка с освидетелстването работоспособността на лица, като член или председател на ТЕЛК, както и да упражнява такава дейност, за срок от три години.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама