Села в община Невестино са без транспорт повече от пет години

11:10, 11 фев 19 25 1352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на невестинските села Долна Козница и Мърводол, се оплакаха че нямат автобусен превоз до общинския център Невестино повече от пет години. Фирмите превозвачи отказват да обслужват селата с обяснението пред общината, че линията не е рентабилна.

Най-близката автобусна спирка, от която жителите на двете села могат да се качат на автобус до Невестино, или по голямо населено място, се намира на главния път между Кюстендил и Дупница. За да стигнат до спирката, обаче на местните 50-ина възрастни хора им се налага да вървят по над 5 км пеша.

''Е, ми трудно, стари са, вече не могат, децата кой на къде видел хванал, изоставени сме, ама кой да ни помогне, кой да ни помогне, никой'', каза Елинка Манова.

85-годишната баба Лиляна живее сама и разказа, че е много притеснена, защото като няма автобус до селото, не може да отиде навреме при своя личен лекар.

''Много лошо, сега съм болна, нема с какво, нема кой да ме откара на лекар, а съм зле'', каза Лиляна Иванова пред БНТ.

В двете села Долна Козница и Мърводол няма и хранителен магазин.

Възрастните хора си припомниха, че преди години до техните села е пътувал автобус ежедневно.

Хората се надяват линията да бъде възобновена. Те ще бъдат много доволни и ако могат да пътуват до града поне един път седмично.

Има ли решение на проблема - гости в студиото на Сутрешния блок на БНТ бяха Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Бойко Рановски, директор на ИА "Автомобилна администрация".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама