Веселин Марешки: Защо да харчим милиарди да сме зависими?

12:42, 10 фев 19 / Политика 25 1153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силните европейски държави правят свой проект, за да са независими от САЩ. Ние обаче, понеже сме много богати, ще похарчим милиарди, за да угодим на Каракачанов и за да ставаме все по-зависими.

Това написа лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки в официалния си профил във Facebook. Коментарът му е по повод новината, че Германия и Франция разработват нов боен самолет.

„Двойният стандарт пак личи- не купуваме руска техника, за да не зависим от Русия. Добре, но защо да похарчим огромни суми, нужни ни сега за здраве, образование, за вътрешна сигурност, за да угодим на чужди интереси и да ги налеем в американската икономика?! След години, когато ЕС ще има обща отбрана, ще трябва пак да бръкнем дълбоко в джоба на българина, за да купим вероятно от тези самолети. Та да плащат не само внуците ни, а и техните внуци! Никаква визия, никаква логика, никаква грижа за народа! Само задкулисни интереси“, написа още Марешки в социалната мрежа.

През седмицата стана ясно, че Париж и Берлин определят проекта като европейски, а целта е стратегическа независимост от Съединените щати. Той беше скрепен с договор от министрите на отбраната на двете страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама