БНТ отбелязва юбилея на актрисата Татяна Лолова с поредица от филми

17:30, 08 фев 19 / Култура 25 1834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Месец с филмите на Татяна Лолова“ посвещава Българската национална телевизия на 85-годишния юбилей на голямата комедийна звезда.

В събота и неделя на от 20:45 часа БНТ4 ще излъчи някои от емблематичните филми с участието на актрисата.

Маратонът по случай годишнината започна с филма на Иван Ничев „Звезди в косите, сълзи в очите“.

Тази събота (9 февруари) по БНТ1 продължава с епизод от документалната поредица „Умно село“, посветен на любимата актриса. Същия ден от 18:45 часа БНТ1 ще излъчи специално издание на рубриката „120 минути голям смях с Татяна Лолова“.

На самия рожден ден на актрисата – 10 февруари, от 13:30 часа в рубриката „Знаци по пътя“ БНТ2 ще покаже документалния филм за Татяна Лолова „Знаци по пътя“, а от 16:00 часа – игралния филм „Сиромашко лято“ (реж. Милен Николов), в който участват Георги Парцалев, Иван Кондов, Ицхак Финци, Милен Пенев, Емилия Драгостинова, Леда Тасева, Евстати Стратиев, Сашка Братанова и др.

Също в неделя, от 19:00 ч. по БНТ1 зрителите ще могат да видят и документалния разказ „С шапката на смеха - от неудобството до финеса“ на режисьора Петър Бакалов по сценарий на Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев. Срещата с Татяна Лолова е за времето на екрана и сцената - с ролите в театъра, работата с колегите и любовта на публиката. Актрисата определя любимите си роли и споделя интересни моменти от спектакли и репетиции.

„Месец с филмите на Татяна Лолова“ по БНТ4 продължава тази събота с филма „Последният ерген“ (1973 г.) на  режисьора Владимир Янчев, в който на Лолова партнират Тодор Колев, Георги Георгиев-Гец, Цветана Манева и Андрей Чапразов. Художникът Цоков (Тодор Колев), последният ерген в квартала, предприема решителна стъпка в своя живот - да се ожени. Оказва се, че преди това той трябва да води малка война с родителите на любимото момиче, които търсят по-подходяща партия за дъщеря си.

В неделя от 13:45 часа БНТ4 започва излъчването на серийния филм с участието на Татяна Лолова „Английският съсед“ (2011 г.) на режисьора Дочо Боджаков и по сценарий на Михаил Вешим. Също в неделя, от 20:45 ч. зрителите ще могат да видят романтична музикална комедия на режисьора Георги Стоев „Летете с Росинант“ с участието на Ицхак Финци, Кръстьо Лафазанов, Стефания Колева и Георги Мамалев.

На 17 февруари зрителите ще могат да гледат  фантастичната приказка „Тринадесетата годеница на принца“ на режисьорката Иванка Гръбчева и по сценарий на Братя Мормареви. Освен Татяна Лолова в него участват Боряна Пунчева, Георги Парцалев, Вълчо Камарашев, Георги Мамалев, Боряна Пунчева, Иван Григоров, Татяна Лолова, Павел Поппандов, Велко Кънев

Филмът на Атанас Киряков „Бартер“ ще бъде излъчен на 24 февруари по БНТ4.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама