"Ливърпул" отчете рекордна печалба от 125 млн. паунда

16:50, 08 фев 19 / Спорт 25 1469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Английският гранд "Ливърпул" съобщи за рекордна печалба в света преди облагането с данъци, като футболният клуб отчете, че е спечелил 125 милиона паунда през сезона 2017/2018 година. Това представлява силно увеличение спрямо предишния сезон, когато печалбата беше от едва 40 милиона британски лири.

"Ливърпул" подчерта, че достигането на футболния отбор до финала на Шампионската лига е допринесъл за годишната печалба на клуба с около 72 милиона паунда.

За дванадесетте месеца до края на май 2018 година приходите на клуба са нараснали с 90 млн. паунда на година до 455 млн. паунда. Според финансовия отчет на клуба, "Ливърпул" е спечелил 137 милиона паунда от трансфери на играчи, като голям част от тези средства са дошли от продажбата на Филип Коутиньо на испанския футболен клуб Барселон. Английският футболен клуб също така отбеляза, че през отчетния период е похарчил 190 милиона лири за нови играчи.

Междувременно търговските приходи са нараснали със 17 милиона паунда до 154 милиона паунда, а приходите от медии са скочили с 66 милиона паунда до 220 милиона паунда.

"След отчетния период, който е вече на почти 12 месеца, ние продължихме да реинвестираме в състава на отбора, използвайки постиганите добри финансови показатели", заяви финансовият директор на "Ливърпул" Анди Хюз. "Отбелязваме сериозен напредък в целия клуб. Разходите във футбола продължават да нарастват с всяка изминала година и е важно постоянно да преглеждаме и управляваме оперативните си разходи, за да сме сигурни, че сме в правилната форма за бъдещи успехи", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама