Регионалното министерство ще предостави на БСП поисканите документи за Ларгото

14:35, 08 фев 19 / Политика 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще предостави на БСП поисканите документи за проекта за Ларгото. Това съобщи ресорният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.
 
По-рано от БСП информираха, че са подали искане до МРРБ, ДНСК и до Министерството на културата да им бъдат предоставени официално документи по преписката на прокуратурата.

Министър Аврамова потвърди, че има постъпило такова искане.

„Абсолютно всички документи, които се изискват от МРРБ, свързани с проекта по ОП "Региони в растеж", ще бъдат предоставени“, каза тя.

Проектът се финансира от ОП "Региони в растеж", тя има управляващ орган, на който се предоставят всички документи по изпълнението на проекта, верифицират се разходи, така че няма пречка Оперативната програма и Управляващият орган да предоставят както на органите на прокуратурата, така и на народни представители, цялата налична документация, обясни Аврамова.
 
Регионалният министър съобщи още, че от средата на декември до момента са закупени 1 195 000 електронни винетки на стойност 92 млн. лева.

„Хората купуват електронни винетки от над 5000 точки в държавата“, посочи тя и отбеляза, че за сравнение хартиените винетки са се продавали на 3500 места. За следващия петък е насрочено разискване в парламента за въвеждане на електронната система за таксуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама