Новата магистрала ще минава през осем населени места от община Видин

16:00, 08 фев 19 / Общество 25 649 Topnovini
1

През землищата на 8 населени места на територията на община Видин ще преминава бъдещата магистрала, част от проекта за модернизация на пътя Видин- Ботевград, предаде БНР. Парцеларният план е качен на сайта на Общината. Изпълнени са всички изисквания на Закона за устройство на територията по обявяването му, каза главният архитект Ангел Недялков. До трети март е срокът за обжалването му. Трасето на новия път беше представено на среща с граждани в общината:

"Началото на пътя е след съществуващия надлез Капитановци- Покрайна. След това вървим по старото трасе, минаваме през пътен възел, който води към Неготин, респективно Брегово след това Неготин. След това минаваме по съществуващия пътен възел, който води в посока Кула, респективно Зайчар. Минава пред Новоселци. Вече се получава отделянето на новото трасе от съществуващото трасе. Това е така нареченият пътен възел Видин, където ще се осъществи връзката на друго ниво със съществуващия стар път, който в момента води към химическите заводи. От тук нататък вече започва новото трасе на пътя."

След Новоселци пътят преминава през землището на Слана бара, между град Дунавци и Търняне. Преди Синаговци ще има пътен възел, през който ще е връзката с град Дунавци. След това покрай Синаговци пътят продължава в посока към село Жеглица и на територията на община Видин завършва при отклонението за село Ивановци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани