Представят Андерсенова приказка на сцената на кукления театър в Габрово

14:40, 08 фев 19 / Култура и наука 25 1032 Topnovini

Андерсеновата приказка "Огнивото" показва днес в премиерен спектакъл кукленият театър. Представлението започва в 18,00 часа, а в неделя от 11,00 часа габровските деца ще могат отново да видят историята за войника и царската дъщеря. Това съобщиха от кукления театър.

Сюжетът следва класическата линия на приказката, разказва Валентин Владимиров, драматург и режисьор на новата пиеса, който за пръв път поставя пиеса на сцената в родния си град. Младият творец работи в куклените театри в Русе и Кърджали, гостува като режисьор и в други градове в страната. Актьорите, които ще представят неговата интерпретация по приказката, са Радостина Андреева, Жулиета Колева и Богдан Богданов. Куклите и сценографията са на Юлия Лачева. Музиката в спектакъла е авторска и е композирана от Георги Гарчов.

Малките зрители ще могат да проследят историята, в която доброто побеждава. В центъра е поставена темата за споделената любов, а развитието на сюжета дава убедителен отговор, че тя е най-важна в живота. Героите разбират, че за да има любов между двама души няма нужда от вълшебства и от огниво, а от сърце - в него се крие чудото, разказаха създателите на приказната история.

С новата пиеса театърът прибавя към афиша си още едно заглавие от класиката за деца - след "Палечка", "Свинарят" и "Принцесата и граховото зърно". Изборът е в отговор на интереса на малките зрители, които харесват приказни истории, а поуките от перипетиите на героите нямат нужда от тълкуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи