Камата става на 53 години, посреща рождения си ден в Париж

10:50, 08 фев 19 / Спорт 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-популярните българи Христо Стоичков посреща рождения си ден в компанията на едни от най-скъпите футболисти на Пари Сен Жермен. Стоичков навършва 53 години днес, а в Париж го отведоха професионалните му ангажименти.

Попитан дали сега успява да прави това, което иска, в интервю по Нова телевизия, Камата отговори: „Засега успявам и съм много доволен. Правя това, което ми харесва. Когато навърших 50 години казах, че преди съм живял много интензивно.”

„Прекарвам изключително време с футболистите, с които правя интервюта”, сподели още Стоичков, а на въпрос дали сега разбира малко по-добре журналистите, той обясни: „Аз съм си аз и се се подготвям по малко по-различен начин. Опитах да направя така, че моите въпроси да са малко по-различни. Трябва да знаеш малко и от историята на човека, който интервюирам. Не ме интересува личния живот на хората. Не мога да си позволя да задам въпрос, който не е удобен, защото съм го изживял това.”

„Не изпитвам носталгия. Аз 2003 година се събудих сутринта, целунах си обувките, с които бях играл предишния мач и казах, че бях до тук”, сподели Христо Стоичков, а за работните си срещи в Париж, той разкри: „С Джиджи Буфон имах възможността да бъдем в една съблекалня в далечната 1995-а. Винаги си споменаваме нещата, които сме преживяли. Той иска да покаже на младите, че възрастта не играе и на тази възраст може да бъде номер 1. Мбапе каза, че си е поставил една голяма цел. Каза, че един ден иска да вземе Златна топка, както аз през 1994 година.”

„Днес е малко по-специален ден за мен, защото на 7-и имам годишнина от сватбата, а днес рожден ден”, добави Стоичков, а по повод най-скъпият подарък каза, че ще е целувка на внучката му.

Носителят на "Златната топка" е роден на 8 февруари 1966 година. Легендарната "осмица" прави първите си стъпки във футбола в школата на Марица (Пловдив), а след като се озовава в ЦСКА през 1985 година, пътят му към върха е открит.

Камата е печелил КЕШ и КНК с Барселона, като с каталунците има пет титли на Испания, както и една Купа на Краля и три Суперкупи на страната. С екипа на ЦСКА пък е трикратен първенец на България, трикратен носител на Купата на страната, а веднъж е печелили и Суперкупата на страната. За ЦСКА има 123 мача и 82 гола, докато за Барса може да се похвали със 177 двубоя и 84 реализирани попадения.

В момента Стоичков се радва на успеха на автобиографичната си книга, която наскоро представи и в Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама