Банев: Престоят ми в ареста ще струва много скъпо на държавата

12:15, 07 фев 19 / Крими 25 1223 Topnovini
1

"Рано или късно ще осъдя държавата. Mоят престой в ареста ще струва много скъпо. Подготвям дела и в Страсбург, и в Брюксел", заяви пред Апелативния специализиран съд бизнесменът Николай Банев, цитиран от вестник "24 часа".

Той твърди, че преди ареста е подготвял приватизация на предприятие в трета страна.
Заради задържането и делото срещу него имал "пропуснати ползи".

Банев каза, че е изключително разтревожен от "специалния подбор" на свидетелите, които според него правела прокуратурата.

"Естествено е да има доволни и недоволни след толкова години работа. Да има хора, които се опитват да щипват от пипера и солта на Баневи", каза бизнесменът пред съда.

Според него "Полимери" няма и един лев задължения по приватизационния договор, а също и АКБ "Форес".

"Не мога да си представя такава страшна организирана престъпна група от майка, снаха и син, която извършва толкова голяма престъпна дейност, колкото тръби прокуратурата. Обвинението е смешно и жалко," добави Банев.

"Публично прокуратурата оповести, че в мои сметки има над 1 милиард лева. До ден днешен тя трябваше да получи информация от съответната банка или от Швейцария, но никой нищо не казва. Имам извлечение, от което става ясно, че такива пари никога не са преминавали през моя сметка", заяви Банев.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 27 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.