Извадиха откритото тяло от самолета на Емилиано Сала

10:25, 07 фев 19 / Свят 25 1618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководителите на операцията по издирването на футболиста Емилиано Сала и пилота Дейвид Иботсън съобщиха, че тялото, намерено преди два дни на дъното на океана около остров Гърнси, е извадено на повърхността, предаде Gong.Bg. Трупът е на някоя от жертвите на инцидента, при който машината изчезна над Ламанша.

За момента обаче властите не съобщават дали изваденият труп е на футболиста на "Кардиф" или на пилота на самолета. Тялото е било изпратено до Портланд, където ще бъдат извършени задължителни процедури по идентификация.

Заради лошите метеорологични условя в Ламанша, операцията по изваждането на останките от самолета е прекратена за неопределенои време. Разследващите вярват, че ако отломките от летателния апарат бъдат извадени на сушата, може да се установи и причината за катастрофата.

Части от разбилия се самолет бяха намерени на 21 мили от крайбрежието на остров Гърнси, на 67 метра под водата.

От Нант са изпратили официално писмо, с което призовават Кардиф Сити до 10 дни да се издължи по трансфера на Емилиано Сала, съобщава Би Би Си. Става дума за 15-те млн. паунда, които клубът от Висшата лига на Англия се договори да плати за аржентинския нападател. Срокът изтича на 15 февруари.

От Кардиф замразиха всякакви преводи покрай драмата с предполагаемата кончина на Сала. 

Самолетът, превозващ Емилиано Сала от Нант за Кардиф изчезна от радарите на 21 януари, само ден, след като двата клуба подписаха договор за трансфера на футболиста.

В момента издирвателната операцията се води със средства, събрани от семейството на Сала и куп футболни звезди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама