Безследно изчезнали: Кой открадна кокошките от зоопарка в Благоевград?

12:10, 07 фев 19 25 1370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Животни изчезват мистериозно от зоопарка в Благоевград. За последната седмица е установено, че липсват няколко кокошки и петел. Това не е първата подобна кражба от зоопарка в последните няколко години.

През последните няколко дни е установено, челипсват пернати животни, както и кражба на част от предпазната мрежа, която е около клетката на лъва.

Хората, които живеят в района на зоопарка, казват, че набезите се извършват от ромите, които също живеят в близост. Ромите пък твърдят, че в района често се събират младежи, които употребяват алкохол и наркотици и според тях те извършвали грабежите.

Според охранителите кражбите се обмислят предварително. Първо се набелязва жертвата, след това се пристъпва към действие, което се осъществява в тъмната част на денонощието.

''Общината е взела строги мерки относно охраната на зоопарка. Хубавото е, че тези набези вече намаляват. Зоопаркът се охранява от жива охрана 24 часа в денонощието с фирма, подписала договор с общината'', казва Кирил Манов пред БНТ.

Зоопаркът е включен в системата за видеонаблюдение, която вече е в процес на изграждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама