Щетите от катастрофата с автобус 280 са за хиляди левове

09:35, 07 фев 19 25 8405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорът на автобус 280, който пострада след нападение от пътник, е взел отпуск до края на седмицата, за да се възстанови от шока.

Инцидентът стана вчера около 19 ч. в „Студентски град”. В следствие на ударите от пътника водачът на автобуса на градския транспорт губи управление и блъска друг автобус по линия 94.

„Водачът е стресиран е най-вече от това, че агресията, която са проявили към него, е по време на движение, той за секунди губи управление над машината и от там следва и сблъсъкът”, каза пред bTV Кирил Георгиев, директор на гараж „Малашевци”, където се намира потрошеният автобус.

Единственият пострадал е водачът, който е с леки охлузвания.

Автобусите са застраховани и застрахователят ще покрие щетите. Прогнозно те възлизат на няколко хиляди лева, допълни Георгиев.

Инцидентът е станал на спирката до зала „Христо Ботев”. Шофьорът на автобус 280 е спрял и изчаквал пътниците да слязат. Затворил е първата врата, а другите са останали отворени. В този момент чакащ на спирката мъж започнал да блъска по вратата с неприличен жест и да го подканва да я отвори.

„Шофьорът отваря вратата, като задава въпрос на господина защо е необходимо да блъска и да показва неприлични жестове. Първоначално мъжът не е пожелал да се качи, шофьорът тръгва да затваря вратите и да се включи в движението. В същия миг обаче пътникът скача и започва да му нанася удари, а автобусът вече е в движение”, разказа Кирил Георгиев.

По думите му пътниците са се опитали да защитят водача и със сигурност са преживели стрес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама