Десислава Атанасова за спора за ЦИК: Рецидив е БСП преди избори да твърди за манипулации

09:40, 06 фев 19 / Политика 25 1355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промяната на състава на ЦИК няма да доведе до промяна в изборните резултати. Всички обвинения, че ГЕРБ търси начин за служебна победа, са некоректни. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред bTV по повод спора между управляващите и опозицията за ЦИК. Вчера левицата поиска смяна на комисия с аргумента, че мандатът на сегашната изтича на 21 март и дотогава трябва да бъде назначена нова.

От ГЕРБ отговориха, че от БСП търсят провокация и искат да саботират изборите. „Тази ЦИК вече е с приключил мандат. Те се ослушват и не искат да отварят тази процедура, не искат изобщо тази тема да се разглежда. Ето защо ние поемаме инициативата, защото искаме да се спазва законът и правовият ред”, подчерта лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

„Ако искаме честни избори, би следвало да делeгираме доверие на сегашната ЦИК, която е провела множество избори досега, впрочем и такива, които ние не сме печелили”, отговори Данаил Кирилов от ГЕРБ.

По думите на Десислава Атанасова съставът на тази комисия е доминиран от БСП, нейният председател – също. Рецидив е БСП преди всеки вид избори да твърди, че ще има изборни манипулации. Дали това може да се тълкува като вече предизвестен неуспех за левицата и търсене на някой друг виновник, попита тя.

Атанасова е категорична, че левицата „търси алиби за загуба”. „Явно след изборите на г-жа Нинова ще ѝ се наложи да обяснява защо са загубили за пореден път. Това е удобното алиби – ГЕРБ промениха правилата”, коментира депутатът от ГЕРБ.

От БСП отказаха да изпратят представител на дискусията в студиото на bTV. Мотивите от страна на пресцентъра бяха, че в една дискусия не могат да се чуят техните аргументи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама