Две досъдебни производства са образувани за верижната катастрофа на АМ “Струма“

16:53, 05 фев 19 25 1396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две досъдебни производства е образувала прокуратурата по повод тежката верижна катастрофа, която стана тази сутрин на автомагистрала “Струма“ край Сандански. Едното е за причиняване на средни и тежки телесни наранявания на повече от едно лица, а другото е за причиняване на смърт по непредпазливост.

Общо 28 автомобила са се ударили на магистралата, 13 от ранените са настанени в болнични заведения, като 4 от тях са с тежки травми.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи на място подробности:

"За този изключително тежък пътен инцидент тази сутрин почти незабавно след уведомяването на прокуратурата, прокурорите уведомиха главния прокурор, който макар и да се намира в чужбина, разпореди разследването да се поеме от Национална следствена служба. В момента тук има 10 следователи, които с помощта на технически помощници и мобилни лаборатории извършват към този час оглед на местопроизшествието, включително и с помощта на дрон. Колегите са създали необходимата организация, окръжната прокуратура наблюдава разследването за причиняване на транспортното произшествие, завършило със смърт, като се разпитват и свидетели-очевидци на инцидента и всички онези участници в този инцидент, които са в състояние в момента да говорят. По първоначални данни, основно по свидетелски показания, най-вероятна причина към този час, се явява много гъста мъгла, която вероятно е станала причина за намаляването или рязкото спиране, или по скоро невъзможност за спиране и последвалите катастрофи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама