„Киберпрестъпност“ с пет акции срещу сексуални престъпления в интернет само през януари

15:00, 05 фев 19 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет операции срещу сексуални престъпления в интернет е провело отделът „Киберпрестъпност“ в ГДБОП само за януари. Предстои да има още две, каза началникът на отдела Явор Колев пред БНР.

Лицата са разпространявали материали със сексуално насилие над деца или са осъществявали сексуално изнудване на деца. Въпреки отчетените операции, Явор Колев каза, че случаите са повече в сравнение с януари миналата година.

"За съжаление се увеличава броят на сексуалните насилници на деца, но капацитетът на отдела за борба с киберпрестъпленията е увеличен, така че ние очакваме нашите резултати да се повишат минимум двойно", отбеляза Колев.

Центърът за безопасен интернет връчи награди на децата - киберскаути, които през изминалата година са обучавали своите връстници. С видео Центърът за безопасен интернет насочва вниманието към езика на омразата сред децата. Мина Бонева от центъра обясни: "Цели да покаже, че дори и човек, който в началото е хейтър, човек, който се занимава с това да обижда другите и по-скоро намира удоволствие в това да се отнася зле към другите, дори и той може да се промени, като започне да обръща внимание на хората около себе си, за които наистина му пука".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама