Организират конкурс, посветен на полета на първия български космонавт

18:10, 05 фев 19 / Култура и наука 25 915 Topnovini
1

Национален конкурс-изложба за дигитални изкуства "От Земята до звездите" организира Регионална библиотека "Проф.Беню Цонев" в Ловеч, съобщават от общинската администрация. Той е посветен на 40-та годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията - 12 април. 

Право на участие в конкурса имат деца и ученици от 5 до 12 клас и деца със специални образователни потребности. Всеки участник има право да изпрати по две творби. Класирането ще се извърши в три групи: 5-8 клас, 9 - 12 клас, деца със специални образователни потребности. 

Целта на конкурса е да стимулира фантазията, творческата активност и интереса на децата и учениците към Космоса, както и да се подпомага развитието на талантливите деца. Желаещите да участват трябва да изпратят творбите си до 15 март на електронна поща [email protected] 

Най-добрите ще бъдат отличени с награди. Част от творбите ще бъдат експонирани в национална изложба. Награждаването ще се състои на 11 април в Ловеч. Събитието е част от културната програма на Община Ловеч по повод 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 46 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.