Започва плащането на местните данъци в София

12:00, 05 фев 19 25 1130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Местните данъци и такси в София вече могат да се внасят, съобщиха от дирекция „Общински приходи" на Столична община. Срокът за плащане с 5% отстъпка на данък сгради и данък за автомобила е 30-ти април, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж.

До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.

При плащане на данъците на части, сроковете за внасяне на вноските са:

- данък недвижими имоти и данък за автомобила - 1-ви юли за първата вноска и 31-ви октомври за втората.

- такса битови отпадъци - 30-ти април, 1-ви юли, 30-ти септември и 2-ри декември.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти, съобщават от общината.

Възможно плащането да се извърши и по банков пък или през интернет страницата на Столична община.

През тази година по-висок данък сгради ще има само за недвижими имоти в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево, които не са основни жилища за собствениците. Изменението беше въведено с промени в Закона за местните данъци и такси, гласувани от парламента.

Гражданите, отказали се от известия на хартиен носител и са предоставили електронен адрес, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща след същата дата. Справки могат да се правят и през интернет страницата на СО, ако собственикът има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

190 000 са данъчните партиди в Столична община, за които ще бъдат изпратени съобщения за дължимите данъци и такси след 20-ти февруари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама