Ново попълнение пристига в ЦСКА

11:50, 05 фев 19 / Спорт 25 2710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЦСКА е близо до привличането на първо зимно попълнение. На стадион "Българска армия" ще играе левият защитник от Руанда Емануел Иманишимве, твърди местното издание The New Times.

Според информацията, 24-годишният футболист на "Кигали" ще подпише за два сезона. Очаква се той да пристигне в България днес следобед, след което да бъде представен официално. С основна заслуга за привличането на руандиеца е главният консултант на ЦСКА Люпко Петрович, който работи в африканската страна през 2016 година.

"Червените" имат проблеми на поста ляв защитник, след като преди няколко дни бразилецът Жеферсон получи поредна контузия.

Само преди няколко дни с "червените" подписа друг руандиец - Фитина Омболенга, който обаче ще бъде пратен да трупа опит в "Литекс".

Договорът на Иманишимве ще е за две години с опция да бъде продължен, съобщава Гонг. Той се очаква в София във вторник следобед, след което ще бъде представен официално. За привличането на двамата руандийци огромната заслуга и препоръка е на главния консултант на клуба Люпко Петрович, който работи в африканската страна, след като напусна Левски през 2016 г.

Интересното е, че именно сърбинът го е привлякъл в отбора на АПР от втородивизионен тим и явно толкова е харесал качествата му, че сега го взима и на "Армията". Крайният бранител е на 24 години и се е похвалил в понеделник сутринта, че е отлита за България.

"Вълнувам се, че ще имам възможността да играя в Европа. Това е нещо, за което винаги съм мечтал. Ще работя здраво, за да се превърна в най-добрата версия на себе си. Знам, че може да ми е трудно първите няколко дни, но съм наясно, че ще се представя добре в ЦСКА", заяви Иманишимве пред медиите в родината си на път към София. Само преди дни той е навършил 24 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама