Ще останат ли без мост жителите на село Розово?

09:40, 05 фев 19 25 1376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на емблематичното канзанлъшко село Розово излизат на протест. Мостът край селото е на път да падне заради близка кариера, твърдят местните хора. Те имат и още едно притеснение, а именно,  че коритото на реката е променено с  над 10 метра от изкопните работи, извършвани в района.

„Разваля се директно и изцяло цялата панорама на долината на Тунджа тук. Първият етап беше от „Арсенал” до моста. Там останаха само едни огромни гьолове. Една част от тях бяха затрупани с огромни панели. Спря се проектът. Започна се втори етап. Идваха няколко фирми да копаят, като всяка от тях копае от кота 0. Другото притеснение е мостът.  Той се тресе, когато преминава по-голяма кола”, обясни Иван Кючуков пред Нова телевизия.

Жителите сигнализират, че се изнасят и инертни материали в неограничено количество.

За случая е сигнализирана Басейнова дирекция, която е отговорната институция за контрола на проекта. „След като получих сигнала на хората от селото се свързах с Басейнова дирекция, защото това е отговорната институция, която трябва да следи за спазването на проекта.  Има проект, но той е за почистване на речното корито. Оттук нататък още днес трябва да дойдат експерти, които са компетентни да кажат дали се спазва проектът. Оттам нататък си има процедура в зависимост от това какво ще констатират те”, каза областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

От Басейнова дирекция потвърдиха, че е разпоредена спешна проверка на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама