НАП запечата нощен клуб в Шумен

16:40, 04 фев 19 / Общество 25 432 Topnovini
1

Тайни клиенти от „Фискален контрол“ към териториалното поделение на НАП - Варна посетиха дискотека-нощен клуб в Шумен и откриха нарушения на данъчното законодателство с цел да се укрият реалните обороти. Още на входа на фискалните агенти не са  издадени касови бонове за такса вход, която е в размер на 8 лева на посетител. При извършената проверка варненските данъчни са установили и близо 200 лева разлика в наличните пари в касата и отразеното на касовия апарат. 

На собственика на нощния  клуб са съставени 2 акта за административно нарушение и е издадена Заповед за налагане на принудителна административна мярка, като обектът ще бъде запечатан за срок от 10 дни. Проверката в Шумен е част от контрола, който НАП-Варна осъществява на територията на цяла Североизточна България.

От НАП-Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец. Проверки за неиздаване на касови бележки варненските данъчни извършват и по сигнали на граждани, на които е отказано да им бъдат издадени такива при закупените от тях стоки и услуги. Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected] 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 108 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.