Ел Маестро: Ако победим в първия си мач, значи подготовката е била наред

15:50, 04 фев 19 / Спорт 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи своята равносметка за лагера в Испания пред клубния сайт cska.bg. "Червените" изиграха шест контроли в Марбея с баланс от две победи, две равенства и две поражения. Отборът се завръща в България на 5 февруари.

"Изиграхме няколко мача тук, дори с един повече, отколкото ни беше нужно. Някои от тях добри, някои бих казал нормални, един или два лоши. Влага се много мисъл в организацията на всеки един двубой. По време на лагера наблегнахме повече на физическата страна и почти всеки мач редувахме състава. Не съм много притеснен за резултатите. Достатъчно време съм в този знаят, за да знам, че ако спечелим на 16 февруари, то предсезонната подготовка е била страхотна, а ако не спечелим, то тя е била катастрофална. Така че предстои да видим. Подготвяме се за първия ни официален мач още от самото начало. Не бих казал, че сме готови да играем срещу Черно море утре, но не сме далеч от целта. Бих желал да мисля, че сме точно до там, където трябва да бъдем", коментира специалистът.

"Ясно, че имахме няколко рани и синини, както и малки проблеми, какъвто е случаят през всеки предсезонен лагер. Нямаме сериозни контузии, бяхме късметлии и в това отношение тази зима. Единственият голям и катастрофален проблем, който имаме, е с левия ни защитник, но това е извън моя контрол. Той беше контузен, дойде контузен и все още е така. Това е нещо притеснително и нещо, за което мисля всеки ден, тъй като Жеферсон е много важен играч за нас.

Мисля, че никой не е много изненадан от това, че Десподов напусна тима ни тази зима. Той е най-интересният млад играч в България от известно време насам, а и изигра най-добрия полусезон в живота си. Също така правилно беше избран за футболист на годината, така че в много отношения бе логично да бъде продаден. Това е нещо, което всички очаквахме. От една страна, разбира се, е по-добре да играеш с Кирил в отбора си, отколкото без него. От друга страна разбирам, че това беше голям, исторически и много важен трансфер за ЦСКА. Мисля, че от гледна точка на клуба този трансфер е удовлетворяващ.

Взехме трима млади играчи с нас на подготовка - Йоан Бауренски, Никола Борисов, който беше с нас и през лятото и Мартин Смоленски. Всички те получиха по няколко минути в контролите, което мисля, че е специален момент за тях. И особено за Мартин, защото той е може би най-талантливият играч в момента в академията на ЦСКА", каза още Ел Маестро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама