Легендарен холандски боксьор тъне в мизерия в каравана край Несебър

14:38, 03 фев 19 25 3124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендарният холандски боксьор Руди Люберс живее в каравана без електричество и вода в село Кошарица в Несебър. 73-годишният Люберс, който е издържал 12 рунда срещу Мохамед Али, в момента е в окаяно състояние. В Холандия се организира благотворителна кампания за спасяването му.

Няма ток, вода и отопление в караваната на поле в Кошарица. Съпругата на бившият боксьор е тежко болна и лежи на кашони в караваната. Те се грижат за 25 бездомни кучета. Холандският боксьор, който се състезава на Олимпийските игри през 1964 и 1968-а година, е в България от седем години.

Ще се радвам да остана в България, но помощта, която бих получил в Холандия, ще бъде много по-добра и очаквам да ми помогне да си стъпя на краката. През последните дни ми откраднаха кредитната карта, паспорта и последните пари, имам само шофьорска книжка, ”каза боксьорът пред Bulgaria ON AIR.

През 1973-а година Люберс се изправя срещу всеизвестния Мохамед Али. Победата е за Али, но холандецът не се предава цели 12 рунда.
"Аз съм единственият бял боксьор, който се е боксирал с него и не е нокаутиран. Загубих по точки. Останахме приятели с него. Бил съм 25 години шампион в Холандия, никой не ме победи на ригна“, спомня си със сълзи на очите.

През 80-те години Руди лежи в Португалия за трафик на наркотици. След като излиза от затвора се чувства самотен и забравен, затова започва да скита по света. Притеснява се, че в родината му Холандия все още се носи славата му на наркотрафикант. Но след дълги години скитничество по света, Руби се надява най-накрая да се върне в страната на лалетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама