Повече от 500 хиляди души у нас не работят

12:01, 02 фев 19 25 1868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над половин милион души у нас не работят, а могат да го правят, показват данните на Министерството на труда и социалната политика, цитирани от БНТ. В същото време работодателите отчитат недостиг на работници за предприятията. И тази година социалното министерство е разработило своя план за действие по заетостта, така че да бъде запълнена празнината между търсене и предлагане на работа.

Тинка Николова има висше образование, знае два езика и има компютърна грамотност, но преди месец остава без работа. Опитва се да си намери по обяви, но така и не се получава и се записва в бюрото по труда. Тя се надява да си намери административна работа.
„Тази година ще дадем възможност 1000 заети лица в микро и малки фирми да бъдат обучени по ключови компетентности“, това заяви Елка Димитрова, директор в Министерството на труда и социалната политика.

Продължават и програмите и за обучение и подготовка за работа на хора с увреждания. За организациите, които са готови да обучават такива хора отпуснатите средства за курс се увеличават от 500 на 700 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама