Възрастен мъж даде на "ало" измамници 100 000 лв. за два дни

13:25, 31 яну 19 / Крими 25 571 Topnovini
1

71-годишен мъж от столицата даде на измамници над 100 000 лева. Това е станало в периода  от 8-ми до 10-ти януари. Престъплението е разкрито от служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР.

Измамниците убедили възрастният човек да продаде недвижим имот, и след това да им предаде парите от продажбата, като сделката е трябвало да се осъществи на 30-ти януари. Парите той оставял в района на Транспортна болница.

При проведена операция от служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР, са задържани двама куриери – мъж на 61 години, с криминални регистрации за престъпление и дъщеря му, на 33 години, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проведени процесуално-следствени действия са намерени и иззети парите, мобилни телефони и СИМ-карти, които имат отношение към престъпната им дейност.

Двамата куриери са задържани, образувано е досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

При друга специализирана полицейска операция, проведена на 28 януари от служители на ГДНП и Седмо РУ-СДВР е разкрита друга телефонна измама спрямо възрастна жена от София. Непосредствено след вземането на 1400 лв. е задържан мъж на 30 години, куриер. При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети инкриминираната сума, както и вещи и предмети, които имат отношение към осъществяваната от мъжа криминална дейност. Установено, че той е действал в условията на продължавано престъпление, като е съпричастен и към измама, извършена на 9 август 2018 г. в София за сумата от 4000 лева. Събрани са данни и се изяснява съпричастността му към други телефонни измами, извършени в периода от месец август 2018 г. до месец януари 2019 г. Материалите са докладвани на прокуратурата, работата продължава под наблюдението на държавното обвинение.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани